keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Valkosipulinen kalkkunanfile ja nauris-sipulipedillä



Paistettu kalkkunan rintafilee


1 kalkkunanrintafile (900 gr
3 valkosipulin kynttä
3 tl hunajaa
1 tl kuivattua timjamia,rosmariinia
1/2 tl chilirouhetta
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 rkl öljyä
1 rkl voita

3-4 kuorittua ja lohkottua naurista
1-2 kuorittua ja lohkottua sipulia
öljyä, suolaa ja pippuria, timjamia


Ota kalkkunan rintafilee lämpiämään jääkaapista hyvissä ajoin. Hiero fileeseen hunaja ja mausteet. Pilko valkosipulin kynnet pienemmäksi ja tee fileeseen pieniä viiltoja, joihin työnnät valkosipulin viipaleita. Lohko nauriit ja sipuli,mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla. Laita kasivkset voideltuun uunivuokaan. Paista fileen kumpikin puoli pinnalta ruskeaksi öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla ja nosta kasvisten päälle vuokaan. Paista uunissa n. tunti, riippuen rintafileen koosta. Meillä uunivuoka oli liian pieni ja siinä vaiheessa kun kalkkuna oli sopiva mehevä, kasvikset olivat vielä jälyjä, koska olivat olleet suurimmaksi osaksi kalkkunan alla. Otimme siis fileen vetäytymään ja jatkoimme vielä nauriin ja sipuli paistamista uunissa noin puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti