sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Karppipitsaa




Herrrkullinen karppauksen pelastuspitsa

Pitsapohjan resepti on saatu Karppaus.infon sivuston resepti-osiosta:
Vyötärön metsäsästäjän pizzapohja

Tässä alkuperäinen resepti kopioituna

yksi annos

1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta

Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.

Meillä ruisjauhot on korvattu 2 rkl mantelijauhetta ja yhdelle rkl psyllium-jauhetta.(Psyllium-jauhetta käytetään mm. gluteenittomassa leivonassa luomaan sitkoa ja tuo myös sitovuuta). Maitorahkan voi hyvin korvata partaäijä-jogurtilla (eli Turkkilainen paksu kermainen jogurtti, jonka purkin kyljessä komeilee partainen setä.

Meidän tämän kertaiset täytteet:

Tomaattinen kastike
3/4 tuubi Heinzin tomaattipyrettä
valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl oliiviöljyä
suolaa, pippuria, chiliä, kuivattua basilikaa ja rosmariinia

Sekoita mausteet ja öljy tomaattipyreeseen, anna tekeytyä. Tomaattimurkaa käyttämällä pohjasta tulisi helposti liian kostea, joten siksipä käytämme pyrepohjaista tomaattia.

Muut täytteet:
Schwarzwaldin kinkkua, meetvurstia, oliiveja, Aura-juustoa ja vuohenjuustoa sekä juustoraastetta

Herkullinen pitsa tarjottiin meillä perussalaatin ja ranskalaisen salaatin kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti