sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Hunaja-appelsiini glaseerattua kanaa ja rosmariinijuurekset




Hunajaglaseerattua broileria

Ainekset:
1 kokonainen broileri
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 appelsiini

Makuvoi
50 gr voita
1 tl piparkakkujauhetta
ripaus muskottipähkinää ja raastettua appelsiinin kuorta

Meillä jäinen broileri sai ensin sulaa rauhassa suolavedessä, ennen yo. valmisteluita. Tämä takasi sen, että kanassa oli makua muutenkin kuin nahassa.

Hiero broilerin pintaan reilusti suolaa ja pippuria ja anna maustua hetki.Sekoita pehmeään voihin piparkakkumauste, appelsiinikuorta sekä ripaus muskottipähkinää. Ujuta voiseosta broilerin rintanahan alle ja sisäonteloon. Laita broilerin sisään myös appelsiinin jämät tuottamaan aromaattisia höyryjä. Purista appelsiinista mehu ja ohenna sillä hunajaa. Sivele hunajalientä reilusti broilerin pintaan ja laita se sitten uuniin ja paista grillivastuksilla tai kuumalla ylälämmöllä. Paista kunnes pinta alkaa ruskistua, ota broileri ulos, käännä se ja valele pintaan lisää hunajaa. Toista paisto tältä puolelta ja käännä ja valele vielä kerran. Paista sitten kunnes pinta on kauniin ruskea ja liha kypsää.

Tämä Kana-reseptin on saanut myös innoituksensa FoodClub-ruokaohjelmasta



Rosmariinjuurekset

3 porkkanaa
1 lanttu
1 palsternakka
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, hunajaa ja rosmariinia

Kuori ja paloittele juurekset. Laita palat muovipussiin, kaada päälle öljy, mausteet ja silpottu rosmariini(2 oksaa), sekoita hyvin. Anna maustua rauhassa jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään, tämä siis helppoa tehdä joulua ennen jo tekeytymään. Paahda juureksi vuoassa tai pellillä uunissa 200 asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia. Me kotona syödään paljon grillattua kanaa/broileria, on halpaa ja hyvää ruokaa...

    VastaaPoista