keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Kanakorma ja paistettu mausteinen kukkakaali




Aika ajoin karpinkin suu kaipaa eksoottisempia makuja ja koska täältä Savon sydänmailta ei tahdo kunnollista intialaista ravintelia löytyä, on itse ryhdyttävä hommiin. Tämä kanakorma on saanut innoituksensa yhdestä lempiruokabloggaajiemme tyköä eli Pastanjauhantaa-blogista.

Ainsleyn kanakorma

1 rkl öljyä
1 sipuli, rouheasti paloiteltuna
3,5 dl luonnonjogurttia
2 dl kermaa
25 g voita
1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl chili-jauhetta
3 kynttä valkosipulia
3 rkl mantelijauhetta
450 gr kanan filesuikaleita


Laita uuni kuumenemaan 200 C:hen. Paista sipulia pannulla viitisen minuuttia, kunnes se pehmenee. Laita paistos sitten yleiskoneeseen jogurtin, kerman, voin, suolan, kurkuman, chilin, valkosipulin ja mantelijauheen kera ja ajele melko lailla tasaiseksi tahnaksi. Hieman saa toki karkeampia kohtiakin olla.

Asettele suikaleet sitten uunivuoalle ja kaada yleiskoneessa murjottu seos tasaisesti päälle. Sillä aikaa uuni onkin lämmennyt parahultaisesti ja vuoan voi laittaa sinne noin puoleksi tunniksi. Jos aikaa on runsaasti, kananpalojen voi antaa marinoitua kastikkeessa (jääkaapissa) pari tuntia ennen kuin laittaa vuoan uuniin

Paistettu kukkakaali

1 kukkakaali
1 rkl chiliöljyä
1 rkl voita
1 tl sinapin siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
2 tl kardemumman siemeniä
1 rkl garam masala- maustetta
1 tl chilirouhetta
1 dl kuumaa vettä

Pieni kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja voi, lisää mausteet. Anna mausteiden lämmitä hetken aikaa,lisää kukkakaali sitten kun siement alkavat poksumaan. Paista kukkakaali siten että se imee mahdollismman paljon makuaja itseensä. Lisää kuuma vesi ja anna veden haihtua pois. Älä kuitenkaan keitä liian pitkään, vaan kukkakaalissa saa olla vielä hyvä purentavastus. Viimeistele suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti