sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Jouluinen juustokakku



Lakan ensimmäinen juustokakku kokeilu!

Resepti on muokattu Pippuri Prinsessan mansikkajuustokakusta

Pohja:
150 g Rouhittua mantelia tai mantelijauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
50 g sulatettua voita
ripaus suolaa ja makeutta

Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl puolukkamehua (sulatuksessa syntynyt)
250 g Mascarpone-juustoa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (meillä steviaa)
2 tl vanilja-armomia
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Päälle:
2 dl jouluisin mauin maustettua mansikka- ja puolukkasosetta
2 rkl kuumaa vettä
2 liivatehteä
(Tähtianis, pala kanelia, 3-4 kardemumman siementä, pala inkivääriä)


Pohja:
Hienonna mantelit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi sekä mausteet.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle kädellä painellen.

Täyte:
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruuna-puolukkamehun joukkoon.

(Vatkaa kerma vaahdoksi)

Vatkaa mascarpone, tuorejuusto ja makeutus keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilijalla. Lisää vielä lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Päälynen:

Kuumenna 1 dl vettä kattilassa, lisää veteen 1 tähtianis, pala tuoretta inkivääriä kanelia ja karedemumman siemenet. Kiehauta maut esille ja lisää jäiset marjat.Keitä hetki, siivilöi ylimääräinen mehu ja soseuta marjat esim.sauvasekoittimella.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista livatteista vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.Sekoita marjasose ja liivateseos keskenään ja kaada hyytyneen kakun päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti