keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Possupaisti ja kermainen kastike



Possua pataan

600 gr possun patapaistia
1 rkl voita
1 rkl öljyä
suolaa, pippuria, timjamia, chilirouhetta

Ota possu hyvissä ajoin lämpiämään. Siisti possu mikäli on kovin kalvoinen ja repalainen, kuten meillä oli. Ota pinta kiinni kuumalla pannulla, hiero mausteet pintaan ja laita uuniin. Paista 175 noin tunti.

Kastike

1 dl pannun huuhdeliemi
2 tl vaalea balsamico
2 dl kermaa
1 rkl voita
timjamia, suolaa, pippuria

Kaada pannulle vettä ja raaputtele pannulta kaikki hyväskät irti. Lisää balsamicoa, kermaa ja kiehauta kastike kokoon. Viimeistele ja kiillota voilla, suolalla, pippurilla sekä timjamilla.

Meillä possua sai kylkeensä myös pannulla paistetut talviset juurekset. Peura kikkaili annokseensa myös chilipalon ja kurkkusuikaleita, hienostelee toinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti