sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulusalaatti




Joulusalaatti

3 eriväristä salaattia (esim. lollo rosso-, jää- ja tammenlehtisalaattia)
150 g mustaleimaemmentaalia lastuina
1 1/2 dl pekaanipähkinöitä paahdettuina
1 dl kuivattuja karpaloita
Kastike
3/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl appelsiinimehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kastikeainekset maustumaan. Huuhdo ja kuivaa salaatit.

Revi salaatinlehdet kulhoon ja ripottele sekaan juustolastut, pähkinät ja karpalot. Pirskottele päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua. Emmentaalin sijaan salaattijuustoksi kannattaa kokeilla myös sinihomejuustoa tai parmesaania.

Tämä ohje on muokattu Maku-lehden Joulun salaatista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti