sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Mousakka




Mousakka
4-6 hengelle

3 kpl munakoisoa
Viipaloi munakoiso ja itketä ne suolalla. Halutessasi voit laittaa munakoiso- viipaleet vielä uuniin ja antaa niiden kuumentua siten että ne kuivuvat ja saavat vähän väriä. Tämä edesauttaa siihen ettei mousakasta tule kelluvaa.


Tomaattinen kastike

2 kpl sipulia
4 kpl valkosipulia
1 rkl öljyä
1 rkl voita
600 g naudan jauhelihaa
150 g tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 tl balsamicoa
timjamia, rosmariinia, pippuria, chiliä, suolaa

Pieni sipuli ja valkosipuli. Kuumenna voi-öljyseos ja laita pannulle ensin rosmariinia ja timjamia, tämä auttaa ko. makujen avautumisessa. Lisää sipulit ja kuullota niitä jokunen tovi. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää tomaattipyre ja anna jauhelihaseoksen hetken aikaa tekeytyä tomaattipyreen kanssa. Lisää vettä ja anna hautua kannen alla siten että suurin osa vedestä on haihtunut.

Juustokastike

4 dl täysmaitoa
1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 pss Emmental-juustoraastetta (250 g)
Muskottipähkinää, viherpippuria ja tarvittaessa suolaa

Kuumenna maito kattilassa, lisää koskenlaskija. Sekoita koko ajan kunnes sulatejuusto on sulanut ja maito kiehuu, varo ettei maito pala pohjaan. Lisää mausteet ja 3/4 pussia juustoraastetta huolellisesti sekoittaen. Kastiketta ei tule keittää enää tämän jälkeen.


Voitele esim. iso lasivuoka voilla. Aloita kerrokset parilla kauhallisella tomaattikastiketta. Tämän jälkeen laita n. puolet munakoisoista päälle limittäin. Lisää munakoisojen päälle seuraavaksi tomaattikastiketta ja puolet juustokastikeesta.
Lado uusi kerros munakoisoja (loput), jatka loput tomaattikastikkeesta ja päälimmäiseksi kerrokseksi tulee kunnon kerros juustokastiketta. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.

Paista uunissa 200 asteessa, 35-40 minuuttia. Anna vetäytyä!
Meillä moussakka tarjoiltiin punakaali-porkkanasalaatin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti