sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Lohipatee




Lohipatee

4 annosta
350 g lohi- tai kirjolohifileetä
0,5 tl suolaa
2 munaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl Psyllium-jauhetta
0,25 tl jauhettua valkopippuria
2 rkl hienonnettua tilliä
Koristeeksi
50 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä ja tilliä

Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee sentin levyisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen leikkaa viipaleet paloiksi. Hienonna kala monitoimikoneessa suolan kanssa hienoksi. Lisää koneen käydessä munat yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reilun litran kokoiseen ja suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kypsennä patee uunipannussa vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes seos on kiinteytynyt. Koristele patee kylmäsavuruusukkeilla ja tillillä.

Tämä ohje puolestaan on Yhteishyvä-sivustolta poimittu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti