Tämä on perimäresepti Peuran sedältä, joka oli kova kalamies ja myöskin silavaisen herkun ystävä! Yllä oleva kuvassa pata odottaa vielä paistamistaan.
Muikkupata
1 kg muikkuja (silakatkin lienee käyvät)
1/2 purjo silputtuna
1 pkt pekonia
1 tlk kermaa
voita, suolaa, pippuria
Voitele vuoka voilla. Lado vuokaan vuorotellen muikkuja, purjoa, pekonia, suolanokareita sekä suolaa&pippuria. Viimeisen pekonikerroksen jälkeen kaada purkki kermaa koko komeuden niskaan. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kala on pehminnyt sopivaksi(kannattaa valita pientä muikkua) ja pekoni on rapeaa.
Moips täältä suonsaaresta!
VastaaPoistaPätevän tuntuinen eväs tämä karppaajan kalakukko. Reseptiä kannattaa ehkä muokata siltä osin, että suolanokareiden sijaan voisi käyttää voinokareita?
Pekonin määrää ei liene tarvitse orjallisesti noudattaa? Itse lähtisin alkuun kahdella paketilla....
Esa
Hei Esa,
VastaaPoistaJuu, kylläpä tahtoopi sanoa, että voinokareita oli tarkoitus sanoman. Hyvä huomio :D
Ja pekoninmääräänkin saa ihan itse valita, helposti tuonne se toinenkin paketti menisi. Tai voisi kokeilla jopa sian kylkisiivuja -tarkoitan sellaisia oikein paksuja viipaleitan, nams!
t.Lakka