Jälleen kerran on käyty karppaajien herkkureseptilaarilla ja tällä kertaa joulun jälkeisessä leivänhimossa käsiin etsiytyi herkullinen mantelileipä. Me päälystimme sen tällä kertaa voilla, graavilohella, mädillä sekä smetana-silauksella sekä tillillä.
neljä annosta
2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa tai turkkilaista jugurttia
2 tl fiberhuskia tai psyllium (Psyllium-kuitu on eli aasialaisen rohtoratamon Plantago psylliumin kuivattua siemenkuorta)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150g juustoraastetta
Vatkaa kananmunat. Lisää jugurtti tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 uunissa kauniin ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti