keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Mantelikalaa, kukkakaalimuusia ja valkosipulipapuja




Klassikkoruokaa karppien tapaan, tämä annos on tehty jo tämän pariskunnan vhh-lifestylen alkuhämärissä.

Mantelikala

1 pkt seitä
1 muna
1 rkl vettä
1 dl mantelijauhoja/jauhetta
mausteita oman mielen mukaan
voita paistamiseen

Sulata kalan hyvissä ajoin. Mausta mantelijauhe haluamallasi mausteilla, esim. paprika- tai chilijauheella, pippureilla ja suolalla tai vaikkapa juustoraasteella. Pyörittele kala ensin muna-vesiseoksessa, jonka jälkeen paneroit kalan huolellisesti jauhoseoksessa. Paista kuumalla voisella pannulla.

Kukkakaalimuussi

1 iso kukkakaali
50 g voita
0.5 dl kermaa tai täysmaitoa
suolaa ja pippuria

Höyrytä kukkakaali kattilassa pehmeäksi pienessä tilkassa vettä tai höyrykeittimellä. Muussaa kukkakaali haluamassi tavalla (esim. blenderillä saat silkkisempää ja perinteisesti muusisurvimella hieman krouvimpaa). Lisää soseeseen kunnon köntsä voita ja kuumennettu maito, vatkaa vimmatusti. Oman maun mukaisesti voit lisätä suolaa ja pippuria.

Vihreitä papuja valkosipulin kera

1 pss vihreitä pakastepapuja
1 rkl voita
2 valkosipulikynttä

Sulata pakastepavut ja kesällä toki käytä ihmeessä tuoreita! Purista pannulle voin sekaan valkosipulikynnet ja lisää pavut. Paista kunnes pavut on lämmenneet ja saaneet herkullisen valkosipulin maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti