lauantai 16. tammikuuta 2010

Tomaattinen jauhelikastike ja kesäkurpitsapastaa



Tomaattinen jauhelihakastike

400 gr jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 prk tomaattipyrettä
2 porkkanaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 tl balsamicoa
rosmariinia, timjamia, suolaa, pippuria

Kuori ja pieni valkosipuli ja sipuli. Kuori myös porkkana mutta raaste karkeaksi raasteeksi. Lämmitä pannulla öljyä, lisää kuivattu timjami ja rosmariini sekä sipulisilppu. Kuullota sipuli ja lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää porkkanaraaste kuumenemaan. Lisää tomaattipyre ja n. 1-2 dl vettä. Mausta kastike balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua kasaan ja jos haluat voit antaa kastikkeen tekeytyä vaikka uunissakin.

Kesäkurpistapasta eli fake fettucine

2 kpl kesäkurpitsaa
suolaa
(oliiviöljyä, valkosipulia)

Pese kesäkurpitsa huolellisesti. Käytä "pastan" tekemiseen kuorimaveistä eli höylää kesäkurpitsasta kauniita pastanlevyisiä siivuja. Kurpitsan sisus on liian höttöistä, joten se ei taivu kauniiksi siivuiksi. Höyrytä siivuja n. 2-3 minuuttia ja mausta tai paista pannulla oliiviöljyssä ja valkosipulin kera. Tämä pasta valmistuu hetkessä ja on herkullista, väittäisin jopa että parempaa kuin tavallinen.

Meillä tämä feikki pasta-ateria maistui oikein herkulliselle ja se kruunattiin runsaalla määrällä juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti