lauantai 16. tammikuuta 2010

Possupihvejä ja lantturanskalaisia




Possupihvejä

1 pkt possun fileepihvejä
1 dl mantelijauhoja
1 muna + 1 rkl vettä
1 dl raastettua pecorino-juustoa
voita paistamiseen, suolaa ja pippuria

Ota possupihvit lämpiämään väh. 30 minuuttia ennen paistamista. Pihveille on tehty kaksinkertainen leivitys, siten että ensiksi pihvit on pyöritelty osassa mauste- ja mantelijauhoja ja tämän jälkeen muna-vesiseoksessa ja tämän jälkeen vielä pecorino-mantelijauhoissa. Paista leivittämisen jälkeen voissa molemmin puolin, kunnes sopivan kypsää - ei kenkänpohjaa.

Lantturanskikset

Roskaruoan himotuksen karttamiseen testasimme tehdä ranskiksia lantuista uppopaistaen. Peura halusi päästä samalla testamaan myös uutta paistomittaria, joten aiempien tapojen mukaisesti lantut eivät päättyneet tällä kertaa uuniin. Ajatuksena oli testata tulee ranskiksista rapeita, jos ne uppopaistaa kahdesti niin kuin perunaiset serkkunsakin.

1 iso lanttu kuorittuna ja pilkottuna
reilusti bulkkiöljyä (meille rypsiöljyä)
suolaa

Lanttujen kuorimisen ja siivuttamisen jälkeen, laita öljy lämpiämään riittävän isoon kattilaan. Öljyä saa olla runsaasti, mutta olkaa varovaisia kuuman öljyn kanssa! Kuumensimme öljyn ensin 120 asteeseen ja paistoimme ensimmäisen erän. Tämän jälkeen lantut saivat jäähtyä ennen toista paistokierrosta. Toisella kerralla nostimme öljyn lämpötilan 180 asteeseen ja uppopaistoimme lantut uudestaan. Tulos ei ollut niin rapea kuin toivoimme, johtuneeko lantun vähäisemmästä tärkkelysmäärästä. Myös väri tuli turhan tummaksi, joten seuraavalla kerralla teemme vain yhden uppopaisto kerran ja suoraan kuumemmalla öljyllä. Ehkä sitten tulos olisi onnistuneempi.

Kuitenkin possupihvit ja ranskikset maistuivat oikein erinomaisilta raikkaan majoneesikastikkeella kuorrutetun sekasalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti