sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Konjakissa liekitettyä maksaa kermakastikkeella ja ruuskaalia pekoni kääreessä






Liekitettyä maksaa kermakastikkeella

2 hengelle

1 pkt naudan maksaa
5 dl maitoa
1 rkl konjakkia
1 dl kermaa
voita, suolaa ja pippuria

Laita maksa edellisenä päivänä maitoon tekeytymään. Tämä mureuttaa maksaa hyvin ja vähentää maksan virtsahappoisuutta. Siisti maksa, eli poista kalvot ja leikkaa pala siisteiksi paksuiksi viipaleiksi. Suolaa ja pippuroi maksaviipaleet ennen paistamista. Paista maksaviipleet voissa molemmin puolin noin 1-2 minuuttia (riippuen kuinka kengänpohjasta tykkäät). Kun olet paistanut maksat, lisää pannulle ruokalusikkallinen konjakkia ja sytytä neste varovasti. Pidä huoli ettei lieden yläpuolella ole mitään helposti syttyvää ja varotoimena pidä kattilan kansi tai muu tulen tukahduttamiseen sopiva väline käden ulottuvilla. Tuli tukahtuu itsestään kun alkoholi palaa pois. Poista maksat lepäämään ja lisää pannulle kermaa. Kiehauta kasaan, viimeistele kastike voinakareella.

Ruusukaali pekonissa

1 pkt ruusukaalia
1 pkt pekonia
suolaa

Siisti ruusukaalit, leikkaa pois kanta ja tee ristiviillot pohjaan. Höyrytä kaaleja muutama minuutti. Kääri suolatut ruusukaalit pekoniin ja paista uunissa 150 asteessa kunnes pekoni on rapeaa.

Meillä lisäkkeenä oli myös uunissa paistettua punajuurta ja sipulia timjamin kera.

6 kommenttia:

  1. Moro!

    En ole kuullutkaan että maksaa voisi laittaa vaikka maitoon tekeytymään :D Hupsu minä. Ostan aina valmiiksi viipaloitua kananmaksaa ja huuhtelen sen huolella, sitten vain paistan sen kuumalla pannulla öljyssä ja maustan suolalla ja pippurilla. :) Oon jotenkin ajatellut että se pitää käyttää mahd. nopeasti paketin avaamisen jälkeen. Aina oppii uutta.. t. Elin@

    VastaaPoista
  2. Hei Elin@! Se on näitä vanhan kansan kikkoja ja Peura on sen äidiltään oppinut :) Mielestäni erityisesti naudan maku jotenkin pehmenee tuon maitokäsittelyn avulla. Eli ei muuta kuin kokeilemaan.

    Terkuin Lakka

    VastaaPoista
  3. Jep, niin sitä piti vielä sanoa että huomaa, että olet alalla. Ruoat ovat hienoja. Huomenna ostan kyllä jotain halpaa konjakkia kotio ;) t. elin@

    VastaaPoista
  4. Juu, meilläkin oli ihan pikkupullo konjakkia, kun ei muuten niin siitä välitetä. Viskiä sen olla pitää :D Meillä tuo Peura on se, joka on varsinaisesti ruoka-alalla ja hänen käsi tuossa liekitys kuvassa näkyykin. Meikäläisen kohdalla tuo liekitys voisi olla turhan riskialtista...
    t.Lakka

    VastaaPoista
  5. Joo. En saannut sitä kokkua, kun en selvinnyt edes kauppaan :D meilläkin joskus liekehtii, kun kaasuhellalla pannu keikkuu...kuumat paikat joskus :)

    Ei teillä olisi jotain juustoruokaohjeita julkasitavaksi? Tuli vaan mieleen, kun juuustot on käytännöllisesti katsoen nollahiialrisia. :)

    Jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
  6. VOi ei, tarkoitin tietty konkkua ja nimikin olisi ihan kätevä ilmoittaa... ;) t. E

    VastaaPoista