lauantai 2. tammikuuta 2010

Karppiquiche




Karppiquiche

kahdeksan annosta

Pohja:
50 g voita
200 g turkkilaista jugurttia
1 rkl Fiber huskia /psyllium
2 rkl vehnäleseitä
1 muna
3 rkl mantelijauhoa
Noin 1 dl juustoraastetta
chilirouhetta, suolaa, valkosipulijauhetta

Täyte:
300 g kinkkua
1/2 purjoa (tai enemmänkin jos maistuu)
3 dl kermaa
3 munaa
n. 2 dl juustoraastetta
150 gr sinihomejuustoa murusteltuna
pippuria ja suolaa maun mukaan

Riko kananmuna lautaselle ja sekoita rakenne rikki. Lisää joukkoon Fiber husk ja jätä turpoamaan. Sekoita sillä välin kulhossa pehmeä voi ja rahka. Lisää sekaan mantelijauho, mausteet ja juustoraaste ja lopuksi muna-husk-seos. Sekoita tasaiseksi. Taikina on aika tarttuvaista. Levitä taikina piirasvuuan pohjalle tasaiseksi levyksi.


Valmista täyte: suikaloi purjo ja kinkku. Kuullota purjoa pannulla rasvassa, kunnes vähän kypsyy. Lisää joukkoon kinkku, sekoittele sekaisin. Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste ja homejuustomuruset sekaisin. Lisää mausteet.

Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa, kunnes se saa vähän väriä (n. 20 min). Ota pohja uunista, kaada päälle kinkku-paprika-sipuli -seos ja siihen päälle kerma-muna-juusto -seos. Paista 200 asteessa kypsäksi.

Anna uunista tulleen piirakan vetäytyä hyvän aikaa, vaikka seuraavaan päivään. Vastapaistettu piirakka maistuu hieman munakasmaiselta, mutta kinkkupiirakan maku tulee kunnolla esiin vetäytymisen jälkeen.

Olen muokannut tämä Arnyekin Kinkkupiiraasta, alkuperäinen löytyy jälleen Karppien resepteistä. Kiitos hänelle hyvästä pohjasta...

Kuva on hieman ala-arvoinen, sillä se on otettu yöpalana kuohujen ja tulitusten jälkeen. Herkullista piirakka oli myös pecorinokastikeen ja parmakinkkurullien kera..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti