sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Karppimättöä osa I


Karppiburger

Tavis jauhelihapihvit

400 grammaa jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli
mausteita maun mukaan (meillä esim. suola, pippuri, jeera, valkosipulijauhe, sinappi)

Pilko ja paista sipuli kypsäksi. Sekoita jauhelihaan mausteet, jäähtynyt sipulisilppu sekä kanamuna. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin haluamasi kokoiset pihvit. Paista pannulla voissa tai uunissa pelillä n. 200 20-30 min 200 asteessa.

Paprikamajoneesi

1-2 paprikaa
1 kananmunaa (keltuainen)
sinappia, suolaa, pippuria, etikkaa, öljyä

Pilko paprikat suuriksi lohkoiksi ja paahda paloja uunivuoassa uunissa 250 asteessa niin kauan että pinta on tummunut. Laita paprikat kannelliseen astiaan tai kulhoon kelmun alle hetkiksi vetäytymään. Poista paprikoista kuoret ja soseuta paprikat tehosekoittimella tai sauvasekoittemella. Tee majoneesi haluamallasi tavalla, meillä se käy jotakuinkin näin: Erottele kanamunasta keltuainen, lisää sinappia vatkaa hyvin. Tämän jälkeen lisää öljyä ohuena nauhana kunnes koostumus on halutunlainen. Käsin kun veivaa niin ei mene pitkään. Mausta majoneesi suolalla,pippurilla ja etikalla (tai sitruunalla). Lopuksi lisää huolellisesti vispaten vielä paprikasose.

Hampurilaissämpylä meillä käytettiin tällä kertaa hyvin likilaskuisia mantelileipäsiä Ja sämpylän väliin jauhelihapihvin ja paprikamajoneesin lisäksityönnettiin tällä kertaa englantilaista cheddarjuustoa ja suolakurkkua (sokeroimattomia). Ja oli muuten hyvää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti