sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Thaimaalainen kaalisalaatti

Kaali kohtaa idän!



1 pieni valkokaali
1 sipuli
1 punainen chilipalko
1 ruukullinen korianteria
2 porkkanaa

Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi (kesällä käytä kevätsipulia). Kuori tai pese porkkanat huolella ja höylää juustohöylällä. Pieni chili (poista siemenet halutessasi) ja silppua korianteri. Toki voit ajan säätämiseksi raastaa kaikki myös monitoimikoneella, itse koen että siitä tulee sillä tavalla liian pientä pilpettä.

Kastike (vain suuntaa antavat mittasuhteet)

2 rkl kalakastiketta (HUOM! Sisältää sokeria)
3 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 -2 limen mehu
chiliä ja makeutusta maun mukaan

Raasta tai puserra valkosipuli. Lisää joukkoon pilkottu chili, kalakastike, limen mehu ja seesamiöljy.Sekoita ja lisää haluamaasi makeutusta, esim. sokeri jos sellaista siedät tai makeutusainetta kuten meillä. Monet VHH:laiset käyttävät esim. steviaa ja sukrinia. Säädä kastikkeen maku sopiva suolaisen makean hapokkaaksi, sopiva määriä on vaikea sanoa, kun jokaisen suu maistaa niin eri tavoin. Tavoitteena on harmominen makujen balanssi, jossa mikään maku ole ylitse muiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti