lauantai 3. syyskuuta 2011

Cauliflower-pizza D'Oh!


OMG, it's cauliflower!
Karppaajalle pizzaa vol. 12234345

"Pizzataikina"

2,5 dl höyrytettyä, raastettua kukkakaalia
2,5 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Höyrytä kukkakaalia ja raasta se hienoksi raasteeksi kun se on jäähtynyt. Testasimme raasteen hienoutta toisen pitsan perinteisellä raastimella ja toinen erä kokeiltiin muussata sauvasekoittimella. Kumpikin toimi, mutta hienompi pohja tuli hienoksi vetäistyllä kukkakaalilla.

Sekoita hienonnetun kukkakaalin joukkoon juustoraaste ja muna - sekoita löysäksi taikinaksi. Levitä leivinpaperoidulle pelille hyvin ohuelti ja tasaisesti. Paista uunissa 15-20 min 200 c, kunnes pinta saa vähän väriä. (Jotkut kääntävät tämän välillä saadakkseen lisää rapeutta). Laita päälle haluamasi täytteet ja lisää juustoraastetta ja paista vielä siten että juusto on ihanan sulaa.

Meidän tämän kertaiset täytteet olivat:

pohjalle tomaattipyrettä itse maustettuna (esim. lisätty öljyä ja yrttejä)
paistettua sipulia ja sieniä
paahdettua paprikaa (itse tehtynä tietty)
sinihomejuustoa (liian dominoiva, toiseen erään ei enää laitettu)
oliiveja
kinkkua
juustoraastetta (jenkit suosivat mozzarellaa, itse haluan voimakkampaa)

Tämä pizza on siis varsin suosittu tuolla rapakon takana Low Carb food loversien keskuudessa ja sieltä sen alunperin bonggasin. Huomasin myös että suomalaiset karpit ovat tämän löytäneet ja käyttäneet pohjaa myös tortilloihin. Kokeiluun siis sekin idea! Ja jos joku miettii että sopiiko kukkakaali todella pitsaan niin kyllä ja itseasiassa se ei edes maistu, vaan koko pizza on niin tavispizzan kaltainen että tietämätön ei huomaisi eroa. Mutta ero hiilihydraateissa on hurja ja jos joku niin rasvankin perään kyttää, niin voihan tähän käyttää vähärasvaista juustoa ja voila kevyt pitsakin on valmis ;)

3 kommenttia:

  1. Mukavia reseptejä, kiitos niistä! Seuraan varmasti jatkossakin :)
    Ellu

    VastaaPoista
  2. Kiitti tästä! Pitää laittaa kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  3. Heissan!

    Toivottavasti löytyypi hauskoja reseptejä joita kokeilla jatkossakin :)

    VastaaPoista