sunnuntai 28. elokuuta 2011

Texmex-salaatti



Neljä annosta

Mausteinen jauheliha
400 gr naudan jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/4 osa tuubi Heinizin tomaattipyrettä
jeeraa,korianterijauhetta, garam masala tai barbeque tandoori mausteseosta, pippuri, suola tai muita haluamasiasi mausteita haluamasi määrät

Silppua sipulit, lisää ne öljytylle pannulle ja kuullota. Laita öljysipuliseokseen paahtumaan myös kuivamausteet. Lisää tomaattipyre ja anna sen hautua hetki ennen jauhelihan lisäämistä. Paista ja jäähdytä seosta ennen salaati päälle laittamista

Cheddar-juustokastike

2 dl kermaa tai täysmaitoa
1 pkt cheddarjuustoa (sulatejuusto)

Kuumenna maitoa/kermaa. Lisää pienissä erissä pakkauksesta poistetut juustoviipaleet. Kiehauta kastike kasaan jatkuvasti sekoittaen, varo kuitenkin polttamatta sitä pohjaan. Anna jäähtyä! Huom! Kastike jähmettyy lisää jäähtyessään.

Tee haluamasi salaattipohja, meillä oli perinteisesti jäävuorisalaatti, sipulia, tomaattia ja kurkkua. Kokoa salaatti lautaselle lataamalla pohjalle salaatti, päälle kunnon keko mausteista salaattia ja kruunaa se juustokastikkeella. Hyvää on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti