maanantai 22. elokuuta 2011

Keltaista juustosipuliseitä ja kesäkurpitsalettuja

Keltainen juustosipulisei


Neljä annosta

400 gramma seitä tai muuta vaaleaa kalaa
1 sipuli
3 dl juustoraastetta
voita, öljyä
mausteita: kurkumaa, valkosipulijauhetta, valkopippuria,suolaa

Jos käytät pakastettua kalaa, sulata se rauhassa jääkaapissa. Paista sipuli voi-öljyseoksessa kauniin ruskeaksi. Laita laakealle ruokalautaselle 1 rkl kurkumaa, 1 rkl valkosipulijauhetta ja 1 tl valkopippuria sekä haluamasi määrä suolaa. Sekoita mausteseos hyvin ja pyörätä kalapalat mausteissa ja lado voideltuun uunivuokaan. Lisää kalojen päälle paistettu sipuli ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 200 C uunissa n. 30-40 minuuttia tai kunnes kala on sopivan kypsää.

Kesäkurpitsaletut

4 annosta

1 iso kesäkurpitsa
1 dl mantelijauhoa
0.5 dl vehnäleseitä
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
suolaa, valkopippuria, valkosipulijauhetta
voita

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Purista keittiöpyyhkeen avulla raasteesta ylimääräinen vesi pois, saa tulla hyvin kuivaksi. Lisää hyvin sekoittaen muna, mantelijauhot, juustoraaste ja leseet sekä mausteet. Paista miedolla lämmöllä voissa lettujen tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti