sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Juurekset kunniaan!



Punajuurilaatikko

1 kg punajuuria
400 grammaa jauhelihaa
1 sipulia
voita paistoon ja vuoan voiteluun
1 prk kermaviiliä / creme fraichea
suolaa, valkopippuria, etikkaa, timjamia

Puhdista punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kestää n. 1 tunnin. Paista sillä välin jauhelihat ja sipulit, mausta suolalla&pippurilla ja timjamilla. Kuori lähtee helposti irti kun punajuuret jäähdyttää kylmän veden alla ja kuorii sitten. Raasta punajuuret ja yhdistä raaste jauhelihan, kermaviilin kanssa. Tarkista suola ja lisää pieni määrä etikkaa, tämä pyöristää punajuuresta liikaa makeutta. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja paista n. tunti 200 asteessa.

Lanttu-kinkku-kiusaus



2-3 isoa lanttua
200 grammaa savupalvikinkkua
2 prk kermaa
2-3 dl juustoraastettta
suolaa, pippuria, voita vuoan voiteluun

Kuori lantut ja pilko ne kohtuullisen ohuiksi ja tasakokoisiksi suikaleiksi. Lado voideltuun vuokaan ensin lanttua ja ripottele päälle suolaa. Jatka kinkkusuikaleilla ja lanttuilla. Ripsi taas suolaa lanttujen niskaan. Kaada päälle pari purkkia kermaa sekä juustoraastetta. Kypsennä uunissa kunnes lanttu on sopivan pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti