sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kiinalaista kanaa ja kukkakaaliriisiä



Kiinalaista kanaa

Neljä annosta

1 pkt koipireisiä

Valmistele ensin kana, käytämme itse kopireisiä niiden maun ja edukkuuden vuoksi. Lisää kattilaan vettä siten että marinoimattomat(tai marinaadi pois pestynä) koipireidet juuri ja juuri peittyy. Keitä hiljalleen noin tunnin. Jäähdytä ja irrota kanasta kaikki syötäväksi kelpaava. Kiehauta jäljelle jäänyt herkullinen kanaliemi ja ota talteen. Rasvan saa eroteltua hyvin jäähtyneestä liemestä, jos sitä karttaa.

2 porkkanaa
1 paprika
1/2 kiinankaali
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
setchuan pippuria, suolaa, suolapähkinöitä

Pilko porkkana, paprika, sipulit ja kiinankaali pieniksi suikaleiksi. Kuumenna öljy ja lisää ensimmäisenä pannuun murskattu setcuhuan pippuri ja sipulit. Lisää aineksia kypsymisjärjestyksessä, meillä ensin porkkanat, sitten paprikat ja kiinankaali vasta aivan lopuksi - näin se ei nahistu! Paista kasvikset sopivan al denteksi eli puruvastusta saa jäädä, lisää hieman suolaa. Lisää siistitty pilkottu kana ja kastike, anna hautua hetki - huomio tämä aika kasvisten kypsymisessä.

Kastike

4 dl kanalientä
1 rkl soijakastiketta
2 tl osterikastiketta
1 rkl etikkaa
0.5 rkl maissitärkkelystä (parempi vaihtoehto karpille olisi arrow-juuri)

Sekoita kanaliemeen muut maut, ota eroon pieni määrä lientä johon lisäät suurusteen. Kun olet saanut suurusteen huolellisesti sekaisin kippaa se takaisin kastikkeeseen ja kastike kasvisten ja kanan kanssa samaan pannuun. Kuumenna ja kiehauta kastike.

Viimeistele kanakastike suola- tai cashewpähkinöillä!

Kukkakaaliriisi

Meillä kanakastike sai kaverikseen kukkakaaliriisiä, joka on aivan loistava lisäke mille tahansa ruoalle!

2 annosta

1/2 kukkakaali
voita
seesamiöljyä
suolaa

Raasta raaka kukkakaali juustoraastimen isoimmalla terällä. Kuumenna pannulla sopivaksi katsomasi määrä voita, lisää kukkakaaliraaste ja suolaa. Pyörittele voissa ja kuumenna muutama minuutti- tämä todellakin riittää, kukkakaalia ei saa ylikypsentää! Lisäsin tämän kanakastikkeen kaveriksi vielä "riisin" sekaan vähän seesamiöljyä autenttista etnistä makua antamaan, sopi loistavasti!

2 kommenttia:

  1. Siis voi lääh taas sen kerran :) täältä saa kyllä hyvä inspiksiä :) Pitääkin tulla aina käymään, ennen kauppareissua, että osaa shoppailla karppihenkisesti :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos jollekin tulee inspiksiä meidän blogista, me kun käydään niitä nyysimässä yleensä jostakin muualta - jaksa edes aina niitä kirjoitella vaikka olisihan se hyvien tapojen mukaista :)

    VastaaPoista