sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kiinalaista kanaa ja kukkakaaliriisiä



Kiinalaista kanaa

Neljä annosta

1 pkt koipireisiä

Valmistele ensin kana, käytämme itse kopireisiä niiden maun ja edukkuuden vuoksi. Lisää kattilaan vettä siten että marinoimattomat(tai marinaadi pois pestynä) koipireidet juuri ja juuri peittyy. Keitä hiljalleen noin tunnin. Jäähdytä ja irrota kanasta kaikki syötäväksi kelpaava. Kiehauta jäljelle jäänyt herkullinen kanaliemi ja ota talteen. Rasvan saa eroteltua hyvin jäähtyneestä liemestä, jos sitä karttaa.

2 porkkanaa
1 paprika
1/2 kiinankaali
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
setchuan pippuria, suolaa, suolapähkinöitä

Pilko porkkana, paprika, sipulit ja kiinankaali pieniksi suikaleiksi. Kuumenna öljy ja lisää ensimmäisenä pannuun murskattu setcuhuan pippuri ja sipulit. Lisää aineksia kypsymisjärjestyksessä, meillä ensin porkkanat, sitten paprikat ja kiinankaali vasta aivan lopuksi - näin se ei nahistu! Paista kasvikset sopivan al denteksi eli puruvastusta saa jäädä, lisää hieman suolaa. Lisää siistitty pilkottu kana ja kastike, anna hautua hetki - huomio tämä aika kasvisten kypsymisessä.

Kastike

4 dl kanalientä
1 rkl soijakastiketta
2 tl osterikastiketta
1 rkl etikkaa
0.5 rkl maissitärkkelystä (parempi vaihtoehto karpille olisi arrow-juuri)

Sekoita kanaliemeen muut maut, ota eroon pieni määrä lientä johon lisäät suurusteen. Kun olet saanut suurusteen huolellisesti sekaisin kippaa se takaisin kastikkeeseen ja kastike kasvisten ja kanan kanssa samaan pannuun. Kuumenna ja kiehauta kastike.

Viimeistele kanakastike suola- tai cashewpähkinöillä!

Kukkakaaliriisi

Meillä kanakastike sai kaverikseen kukkakaaliriisiä, joka on aivan loistava lisäke mille tahansa ruoalle!

2 annosta

1/2 kukkakaali
voita
seesamiöljyä
suolaa

Raasta raaka kukkakaali juustoraastimen isoimmalla terällä. Kuumenna pannulla sopivaksi katsomasi määrä voita, lisää kukkakaaliraaste ja suolaa. Pyörittele voissa ja kuumenna muutama minuutti- tämä todellakin riittää, kukkakaalia ei saa ylikypsentää! Lisäsin tämän kanakastikkeen kaveriksi vielä "riisin" sekaan vähän seesamiöljyä autenttista etnistä makua antamaan, sopi loistavasti!

Texmex-salaatti



Neljä annosta

Mausteinen jauheliha
400 gr naudan jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/4 osa tuubi Heinizin tomaattipyrettä
jeeraa,korianterijauhetta, garam masala tai barbeque tandoori mausteseosta, pippuri, suola tai muita haluamasiasi mausteita haluamasi määrät

Silppua sipulit, lisää ne öljytylle pannulle ja kuullota. Laita öljysipuliseokseen paahtumaan myös kuivamausteet. Lisää tomaattipyre ja anna sen hautua hetki ennen jauhelihan lisäämistä. Paista ja jäähdytä seosta ennen salaati päälle laittamista

Cheddar-juustokastike

2 dl kermaa tai täysmaitoa
1 pkt cheddarjuustoa (sulatejuusto)

Kuumenna maitoa/kermaa. Lisää pienissä erissä pakkauksesta poistetut juustoviipaleet. Kiehauta kastike kasaan jatkuvasti sekoittaen, varo kuitenkin polttamatta sitä pohjaan. Anna jäähtyä! Huom! Kastike jähmettyy lisää jäähtyessään.

Tee haluamasi salaattipohja, meillä oli perinteisesti jäävuorisalaatti, sipulia, tomaattia ja kurkkua. Kokoa salaatti lautaselle lataamalla pohjalle salaatti, päälle kunnon keko mausteista salaattia ja kruunaa se juustokastikkeella. Hyvää on!

maanantai 22. elokuuta 2011

Punaista possua ja sienikastiketta



Ainekset

1 paketti possun fileepihvejä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 tl sinappia
tandoori masala barbeque spice powder,valkosipulijauhe, setchuan pippuri
voita, öljyä

Sekoita soija, osterikastike ja sinappi huolellisesti isossa kulhossa. Laita possun fileet marinoitumaan muutamksi tunniksi ja varmista että possu on kauttaaltaan marinaadissa. Sekoita laakealla lautaselle tandoori masala mausteseosta, valkosipulijauhetta ja jauhettua setchuan pippuria. Leivitä possun fileet mausteseoksessa, paista öljy-voiseoksessa kummallekin puolelle kaunis paistopinta ja viimeistele possun kypsyysaste sopivaksi uunissa. 150 astetta ja noin 15-20 minuuttia.

Punainen sienikastike

1 sipuli
1 l kanttarelleja, mustatorvisieniä (tai muita sieniä)
2 rkl voita
100 grammaa koskenlaskija-sulatejuustoa
1 dl punaista maitoa tai kermaa
tandoori masala barbeque spice powder, suolaa, valkopippuria

Pilko sienet sipuli ja sienet. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla siten että niistä häviää enin kosteus, lisää pannulle voita ja sipulit. Paista kunnes sipuli on mielyttävän pehmeää, lisää suola ja masala-mausteseos. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja anna se sulaa hetken ennen kuin lisäät maidon. Anna juuston sulaa ja kastikkeen suurustua sopivaksi hiljaisella lämmöllä.

Possu sai kylkeensä myös höyrytet vihreät pavut. Sienikastike sai uutta ulottuvuutta intialaisesta mausteseoksesta, johon olemme kilahtaneet oikein kunnolla. Kyseistä tuotetta saa monista etnisistä ruokakaupoista, suosittelen löytyretkeä sellaiseen jos et ole jo käynyt!

Keltaista juustosipuliseitä ja kesäkurpitsalettuja

Keltainen juustosipulisei


Neljä annosta

400 gramma seitä tai muuta vaaleaa kalaa
1 sipuli
3 dl juustoraastetta
voita, öljyä
mausteita: kurkumaa, valkosipulijauhetta, valkopippuria,suolaa

Jos käytät pakastettua kalaa, sulata se rauhassa jääkaapissa. Paista sipuli voi-öljyseoksessa kauniin ruskeaksi. Laita laakealle ruokalautaselle 1 rkl kurkumaa, 1 rkl valkosipulijauhetta ja 1 tl valkopippuria sekä haluamasi määrä suolaa. Sekoita mausteseos hyvin ja pyörätä kalapalat mausteissa ja lado voideltuun uunivuokaan. Lisää kalojen päälle paistettu sipuli ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 200 C uunissa n. 30-40 minuuttia tai kunnes kala on sopivan kypsää.

Kesäkurpitsaletut

4 annosta

1 iso kesäkurpitsa
1 dl mantelijauhoa
0.5 dl vehnäleseitä
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
suolaa, valkopippuria, valkosipulijauhetta
voita

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Purista keittiöpyyhkeen avulla raasteesta ylimääräinen vesi pois, saa tulla hyvin kuivaksi. Lisää hyvin sekoittaen muna, mantelijauhot, juustoraaste ja leseet sekä mausteet. Paista miedolla lämmöllä voissa lettujen tapaan.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Lisää eväitä






Kertokaa jos haluatte jostain tarkemmin reseptin. Jatkossa uudempiin kuviin lisätään taas reseptiikkaakin...

Ruokakuvia karppieväistä arkistojen kätköistä